Üye Kayıt Üye Giriş

Windows 8′in iyi ve kötü yanları


Windows 8′in iyi ve kötü yanları


Windows 8 ön inceleme sürümü birçok şey sunuyor. Microsoft gerçekten çaba sarf etti ve bir kaç mükemmel fikir ortaya çıkardı. Fakat her şey mükemmel değildi. Metro’nun “fayanslarının” ardında iyileştirme gerektiren çeşitli alanlar var.

İyi yanları

1: Windows Live uyumu ve bulut…

Windows, kullanıcısını Windows Live ID ile takip ediyor. Kullanıcılar, başka Windows 8 bilgisayarlar ile Microsoft Bulut Hizmetini kullanabiliyor…

2: Bellek ve CPU kullanımı

Windows 8, benzer sistem koşullarına Windows 7′den daha az kaynak tüketiyor. Yeni Windows, bellek ve CPU kullanımı ile daha cimri ve başarılı…

3: Daha hızlı kopyalama

Window 7 altında bile veri kopyalamak bazen kabus olabiliyor. Birden bire tempo hızlanıyor, sonra bir anda kopyalama oranı aniden tekrar çöküyor. Windows 8 burada iki şey sunuyor: Daha hızlı çalışma durumu ve hız; ilerleme ile detaylandırılmış bilgilendirmeler…

4: USB ve harici disk desteği

Sonunda: Windows 8 harici sabit disk veya USB bellek üzerine de kurulabiliyor.

5: İnternet tarayıcı için seçenekler

İnsanlar internet tarayıcıyı metro üst yüzeylerinde başlatabilir, daha sonra HTML 5 destekli, Flash’tan ve bir çok yükten arınmış bir IE ile çalışabilir. Daha fazlasını isteyenler ise, IE yi klasik masaüstünden başlatabilir ve eksiksiz olarak kullanabilir…

6: Düzeltilen iş yöneticisi

İş yöneticisi büyük örnek süreç keşfedicisini taklit ediyor ve daha iyi görünüş için renk kodlarından faydalanıyor ve daha fazla fonksiyon konuyor.

7: Daha hızlı ve akıllı kurulum

Akıllıca: Kurulum, birçok temel duruma hızla uyum sağlamak için bir kaç imkan sunuyor.

Kötü yanları

1 : Başlat düğmesi ve menüsü

16 yıldan beri buna alıştık: “Başlat” düğmesine basıldığında program menüsü açılır. Windows 8′de öyle değil! Başlat düğmesinin kullanıcıyı Metro arayüzüne taşıması pek de iyi olmamış…

2: Program kullanım yönetimi

Bir çok kullanıcı program kullanımından nasıl çıkacağını ve onu nasıl sonlandıracağını kendine soracak. Program kullanımının sonlandırılması Microsoft’a göre gerekli değil, çünkü arka planda kayboluyor ve sistem tekrar ihtiyaç duymuyor. [CTRL] + [ESC] ile güncel programdan çıkılıyor, Windows tuşları kullanıcıları tekrar metro masa üzerine getiriyor.

3 : Dolambaçlı yollar

Denetim masası nerelerde? WLAN için ayarlama nereden yapılabilir? Panik yok, Windows 8′de hala hepsi var. Ama maalesef belirli bileşenlere ulaşmak için dolambaçlı bir yol izlemek gerekebiliyor.

4 :Metro ve masaüstü PC’ler

Windows 8′in tamamlanan sürümünde, özellikle Metro arayüzünü arka plana atabilmek gerekli. Tablet üzerinde üst yüzey anlam ifade eden bu arayüz, masaüstü sistemlerde çok da kullanışlı değil.

5 : Sağ tuş menüsü

Metro doğrudan tabletlere yönelik gibi… Kişisel bilgisayarlarda çok hantal olabiliyor. Klasik sağ tuş menüsü de ortalarda yok. Sağ tıklama ile alt göstergede opsiyonel menü ortaya çıkıyor. Bu da geleneksel Windows kullanıcıları için zorlayıcı olabiliyor.

6: Ribbon

İnsanlar Ribbon hakkında ne istiyorlarsa düşünebilirler. Biz,özellikle Office paketinde Ribbon kullanımını anlayabiliyoruz. Burada Ribbon ile bir çok tuştan tasarruf edilebiliyor. Ama konu Windows olduğunda, Ribbon sistemini çok da kullanışlı ve gerekli görmedik…

7: Yeni mavi ekran

Yeni mavi ekran eskisi gibi tehdit edici görünmüyor; bilakis sevimli bile denebilir. Peki ama anlaşılabilir bilgiler nerede? Biz, bir kullanıcı için sorunun anlaşılabilir biçimde anlatılmasını tercih ederdik…

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER