Üye Kayıt Üye Giriş

Hata Kodlarını Anlama Yolları


Hata Kodlarını Anlama Yolları

 

Bilgisayar kullanımı sırasında her kullanıcı mutlaka hata mesajları ile karşılaşır. Bazen bu hatalar donanım nedeni ile bazen de kullanılan yazılım nedeni ile karşımıza gelir. Çıkan hata mesajının ne olduğunu, ne demek istediğini anlamak için oldukça uzun zamanlar harcayabiliriz. Genelde hata mesajını ve sorunu çözmek için Google en büyük yardımcımız olur. Fakat Google gibi arama motorları istediğimiz sonuçlara erişebilmek için her zaman yeterli gelmez. İşte acil durumlarda faydalanabileceğimiz 9 farklı adres :

1. Google.com

Google elbette çoğu bilgisayar kullanıcısının en fazla tercih ettiği arama motoru. Ama bazen Google’da aradığımız ile alakası olmayan seçenekleri önümüze getirebiliyor. CHIP Online bu tarz sorunlar için bir servis sunuyor. CHIP Online içi Google araması yapmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilir, “sorunum şu” kısmını değiştirebilirsiniz.

Google’da CHIP Online içi arama

2. ErrorKey

Sybase, DB2, HTTP, Flash, SAP DB ve daha fazlasında ortaya çıkan hataları aramanıza imkan tanır. Platforma özgü arama işinizi kolaylaştırır. Kodu verin, o çözsün.

Bağlantı: ErrorKey

 

hata-kodlarini-anlama-yollari

 

3. ErrorHelp

Eski adı Bug.gd olan ErrorHelp Firefox ve IE7 arama uzantısı vererek yardımcı oluyor. Çözülmüş problemleri içeren bir bölümü var ve toplam 130.414 hata ve çözümü sitede bulunuyor.

BağlantıErrorHelp

4. EventID

Windows problemlerinin çözümünde özel olarak oluşturulan kodlardan, loglardan yararlanarak sorunu ve çözümü bulabilirsiniz.

Bağlantı: EventID

5. Wikipedia’nın HTTP Durum kodları listesi

HTTP hata kodları bir internet sitesine erişemediğinizde karşınıza çıkan “Internal Server Error” ve “404 Not Found” gibi ünlü hataları ve çok daha fazlasını içerir.

Bağlantı: Wikipedia’nın HTTP Durum kodları listesi

6. SMTP hata kodları

İnternet sitelerine erişemezseniz HTTP, e-postalarla sorun yaşarsanız SMTP hatalarını araştırmanız gerekir.

Bu adres de e-posta iletiminde oluşabilecek sorunların verdiği hata mesajlarını ve sorunların sebeplerini bulabiliyor.

Bağlantı: SMTP hata kodları

7. POST / beep kodları

Bilgisayarlar açılırken bir takım sesler çıkartırlar. Uzun bir biip sesi ise bilgisayarın imdat çığlığıdır. Dikkatlice dinleyerek sorunun ne olduğunu anlayabilirsiniz.

BağlantıPOST / beep kodları

8. Windows donma mesajları

Windows donduğunda verdiği “Stop 0×0000007B” hata mesajı ne anlama gelir? Bu örnekte boot sektörüne bir virüs girdiği anlamına gelir. Daha fazlasını ise bağlantıda bulabilirsiniz.

Bağlantı: Windows donma mesajları

9. Microsoft Support

Microsoft’un destek sitesine hata kodunu kopyalayıp yapıştırabilir ve aratabilirsiniz. Sistem çöktüğünde kopyalayamadığınız bir kodu da dijital fotoğraf makinesi ile fotoğraflayarak, daha sonra LCD ekrandan bakıp buraya girebilirsiniz. Microsoft’un hatalar konusunda engin bir veritabanı var.

Bağlantı: Microsoft Support

 

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER