Üye Kayıt Üye Giriş

İnternet Kesilmesine Hazırlıklı Olun


İnternet Kesilmesine Hazırlıklı Olun


İnternetiniz çöktü ve hiçbir şekilde çevrimiçi olmanız mümkün değil, peki şimdi ne olacak?

Web tabanlı hizmetler müthiş icatlar olabilirler, ancak çoğunu internet yokken kullanamıyorsunuz. Bu nedenle bu tür bir duruma hazırlıklı olmanızda fayda var. Çok uğraşmanıza gerek yok, küçük bir hazırlıkla web uygulamalarını bile çevrimdışı kullanabilir, internetin olmadığı zamanlarda verimliliğinizi sürdürebilirsiniz.


internet-kesilmesine-hazirlikli-olun


Buluttaki dosyalarınıza çevrimdışıyken de erişin
Bulut, dosyalarınıza her zaman erişebilmeniz anlamına geliyor, peki ya internet bağlantınız yoksa? Dropbox ve Skydrive gibi hizmetler, hesabınızı bilgisayarınızla eşitlediğinden, istemciyazılımı yüklemişseniz dosyalarınızı çevrimdışıyken de kullanabiliyorsunuz. Yaptığınız değişiklikler, bağlandığınızda otomatik olarak eşitleniyor.

Ancak şöyle bir durum da başınıza gelebilir: Paylaştığınız ve düzenlediğiniz dosyalar siz çevrimdışıyken başkası tarafından düzenlenirse, internete bağlandığınızda diğerlerinin düzenlediği sürümü görebilirsiniz. Bu çok önemli olmayabilir, ancak ortak çalışırken çakışmaları aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Google Drive‘ın masaüstü uygulamasını kullanıyorsanız dosyalarınıza çevrimdışı erişebiliyorsunuz. Ancak Google Drive’ın çevrimiçi ofis araçlarını kullanmak isterseniz iş biraz karışıyor. Bu araçları çevrimdışı kullanmaya yönelik bazı yollar var, ancak bu yollar biraz kısıtlı. Belgeleri ve sunumları düzenleyebilseniz de hesap tablolarını sadece görüntüleyebiliyorsunuz.

E-postalarınızı masaüstüyle eşitleyin
E-postalarınızı almak için bir masaüstü istemcisi kullanıyorsanız, onlara çevrimdışı olarak da erişebileceksiniz demektir. Gmail gibi bir web hizmeti kullanıyorsanız, bir Chrome uygulaması olan Gmail Offline’ı deneyebilirsiniz. Uygulama, Gmail’i çevrimdışı kullanmanıza izin veriyor. Arayüz biraz farklı olsa da uygulama, Chrome açık oldukça e-postalarınızı eşitlemeye devam ediyor.

Takviminize çevrimdışı erişin
Ne zaman ne yapacağınızı, çevrimiçi olsanız da, olmasanız da bilmek isteyeceksinizdir. Bu nedenle takviminizin sadece bulutta yaşamaması önemli. Google Calendar bu konuda oldukça başarılı bir takvim hizmeti. CalDAV desteği sayesinde diğer programlarla da eşitlenebiliyor.

Okuyacak ve araştıracak içerikler indirin
Araştırma, birçok işin önemli bir parçası ve bunu çoğunlukla çevrimiçi olarak yapıyoruz. Ancak bu, kesintilere hazırlanamayacağınız anlamına gelmiyor. Belirli bir konu üzerinde araştırma yapıyorsanız, Evernote gibi bir hizmeti kullanarak ihtiyacınız olan bilgileri bilgisayarınıza kaydettiğinizden emin olun. Aracın içindeki web clipper işlevi, web içeriklerini kaydetmekte çok başarılı.

RSS kullanıyorsanız, NextGen Reader gibi çevrimdışı okumayı destekleyen bir masaüstü istemcisi kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı haritaları indirin
Android kullanıcıları bu konuda şanslı. Birçok uygulama, haritaları çevrimdışı olarak kullanmanıza olanak tanıyor. Google’ın resmi Maps uygulaması da böyle bir seçeneğe sahip. Masaüstünde ise haritaları Bing, Yahoo ve OpenStreetMap’ten indiren GMapCatcher’ı deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızı ayarlayın
Sadece belgelerinize, takviminize, e-postalarınıza ve haritalara erişebilmek de size yetmiyorsa, bu süre zarfında virüs taraması yapabilir, sabit diskinizi birleştirebilir veya onu çöp dosyalardan arındırabilirsiniz.

Veya her şeyi öylece bırakın biraz kendinize zaman ayırın
Çevrimdışı kaldığınız zamanı bilgisayarın başından kalmak için bir mazeret olarak da kullanabilirsiniz. Dışarı çıkın, biraz yürüyün ve internetsiz zamanınızın keyfini çıkarın. Yürüyüş sırasında aklınıza gelebilecek yeni fikirleri döndüğünüzde sizi bekleyen işinizde kullanabilirsiniz.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER