Üye Kayıt Üye Giriş

Android Sistemleri Koruma Yolları


Android Sistemleri Koruma Yolları

Android‘de iOS‘tan daha fazla zararlıya rastlayabileceğiniz doğru. Ancak biraz bilgi ve biraz da sezgiyle cihazınızı dijital tehditlerden korumanız aslında hiç de zor değil. İşte Android’inizi güvenli tutmanızı sağlayacak 5 ipucu.


android-sistemleri-koruma-yollari



1. Kilit ekranını kullanın

Kilit ekranları size üst seviye bir güvenlik sağlamasa bile sıradan saldırılardan korunmak için onlara ihtiyacınız var. Android’de kullanabileceğiniz desen, PIN kodu, parola, yüz ile kilit açma gibifarklı seçenekleriniz var.

Desen yönteminin diğerlerine göre daha zayıf olduğu araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Ancak hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, sıradan saldırılara karşı cebinizi veya tabletinizi korumaya almış olacaksınız.

2. Bir anti-zararlı uygulaması kullanın

Windows’ta olduğu gibi Android’li cihazınızda da bir antivirüs kullanmak sizi yeni tehditlere karşı koruyabilir. Örneğin son günlerde ortaya çıkan BadNews zararlılısı, geliştiricilerine parakazandırmak için cebinizden uluslararası SMS’ler gönderebiliyordu. Google Play’de AVG, Avastveya Lookout (şu an ülkemizde kullanılmıyor) gibi birçok anti-zararlı uygulaması mevcut.

3. Parolalarınızı kaydettirmeyin

Parolalarınızın web tarayıcınız vs. tarafından hatırlanmasına izin vermek, işlerinizi son derece hızlandırabilir. Ancak telefonunuzu eline geçiren veya çalan bir kişi, bu sayede tüm hesaplarınızın parolalarını öğrenebilir. Ekran kilidi sizi korumakta yardımcı olacaktır, ancak tam olarak korunmanın tek yolu, parolalarınızı kaydetmemek.

4. SuperUser izinlerini kontrol edin.

Root’lu bir cihaza sahipseniz, güvenlik konusunda çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Root’lu ceplerde root erişimine izin verdiğiniz uygulamalar, normal uygulamalardan çok daha geniş yetkilere sahip olacaktır ve telefonunuzla her istediğini yapabilecektir.

Root’lu cebinizde SuperSU veya Superuser uygulamalarını da muhtemelen yüklemişsinizdir. Bu uygulamaları kullanarak daha önce izin verdiğiniz uygulamaların listesine bir göz gezdirmek ve gereksiz öğeleri listeden kaldırmak, güvenliğiniz için yerinde bir davranış olacaktır.

5. Uygulamaları sadece güvenilir kaynaklardan yükleyin


Zararlılar, Android’li ceplere çoğunlukla “şüpheli” uygulamalar yoluyla girerler. Bir anti-zararlı uygulaması kullanarak bu tür uygulamalara karşı ilk koruma tabakasını oluşturmuş olursunuz. Ancak en iyi korunmayı sezgilerinizle sağlayabilirsiniz. Google Play dışındaki uygulamaları yüklerken her zaman dikkatli olun, sitelere aşırı güven duymamaya dikkat edin.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER