Üye Kayıt Üye Giriş

Tablet kullanıcıları için ipuçları


Tablet kullanıcıları için ipuçları

ndroid’in Nexus 7 ile beraber tanıştığımız son sürümü 4.2,tabletler için de etkileyici yenilikler sunuyor. Bir Nexus 7′niz varsa veya Nexus 10 tablet satın almayı düşünüyorsanız, aşağıdaki ipuçları sayesinde daha zengin bir deneyim yaşabilirsiniz.

Google Now: Giriş düğmesine basıp parmağınızı yukarı doğru kaydırarak erişebileceğiniz Google Now, size hava durumu, uçuş bilgileri, yol tarifi gibi faydalı bilgiler sunabiliyor.

“Google” deyin: Google Now ekranındayken “Google” diyerek yeni bir arama başlatabilirsiniz.

Hareketle yazma: Android 4.2′de Swype klavyesinde olduğu gibi kelimeleri parmağınızı harfler üzerinde gezdirerek yazabilirsiniz.

Hızlı ayarlar: Hızlı ayarlar menüsüne ulaşmak için Android 4.2′de parmağınızı ekranınızın sağ üst köşesinden aşağıya doğru sürükleyin (telefonlarda iki parmağınızla yukarıdan aşağıya doğru sürükleyin). Bu özellik Android 4.1′de bulunmuyor.

Çoklu kullanıcı hesapları: Android 4.2′de birden fazla kullanıcı hesabı oluşturabilir, bu sayede tabletinizi başkalarıyla rahatça paylaşabilirsiniz.

Uygulamaları kolayca yönetin: Bir uygulamayı kaldırmak için Ayarlar’ı açıp uygulama listesinde uygulamayı aramanıza gerek yok. Uygulama listesinde bir uygulamaya uzun dokunup, onu ekranın üzerinde beliren Uninstall simgesine sürükleyebilirsiniz.

Uyarıları ayarlayın: Sizi sıkça rahatsız eden uygulamaların uyarılarını, Uygulama bilgisi ekranında devre dışı bırakabilirsiniz.

Çevrimdışıyken sesle yazma: Android 4.2′ün klavyesinde bulunan mikrofon simgesine dokunarak sesinizi metne dönüştürebilir, üstelik bunu internete bağlı olmadan yapabilirsiniz.

Wi-Fi ağını mobil olarak ayarlayın: Tabletinizi cep telefonunuzla internete bağlıyorsanız, Android’e Wi-Fi ağının aslında bir mobil ağ olduğunu söyleyebilir, kotalı planlarda daha kolay veri tasarrufu yapabilirsiniz.

Çoklu görev menüsü: Çoklu görev menüsü sayesinde son kullandığınız uygulamaları görebilirsiniz. Bu listedeki uygulamaları sağa veya sola sürükleyerek kapatmanız mümkün.

Şifreleme: Tabletinizde sakladığınız verilerin yabancı ellere geçmemesi gerekiyorsa, depolama alanınızı bir parola ile şifreleyebilirsiniz. Ayarlar > Güvenlik > Tableti şifrele yolunu izlemeniz yeterli.

Klasörleri kolayca oluşturun: Giriş ekranınızdaki simgeleri birbirlerinin üzerine sürükleyerek kolaylıkla bu iki uygulamayı içeren bir klasör oluşturabilirsiniz Bu klasörleri giriş ekranınızın alt tarafındaki dock’a yerleştirmeniz de mümkün.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER