CSS3 Kaynakları Emrinizde
Web sitesi tasarımı yapanlar için CSS3 bir çok güzel özellik ile kullanılmaya başlandı. Gelen bu yeni özelliklerin bazılarını kodlarken elbette sıkıntılar yaşanabilir. Internet ortamında bulabileceğiniz bazı araçlar bu noktada yardımınıza koşacaktır. Başlıklara ayrılarak gruplandırılmış kaynak olabilecek bazı siteler şu şekilde sıralanıyor.
Renk Geçişicss CSS3 Kaynakları Emrinizde
CSS3 ile gelen güzel özelliklerden bir tanesi renk geçişinin CSS yardımı ile uygulanabilmesi. Kodlaması biraz sıkıntılı olan bu konuda bir araç kullanmak gerekiyor.
http://www.colorzilla.com/gradient-editor/
Renk geçişi örneklerini sunması çok güzel.
Farklı tarayıcılar için kod üretmesi güzel.
Tek sıkıntı doğrusal renk geçişi var ama radyal renk geçişi yok
Oval kenarlar oluşturmak için her ne kadar bir araca ihtiyaç olmasa da dört köşesi aynı değer olmayan oval kenarları test etmek açısından kullanılabilir.
Buton olarak ayrı bir araç açmaya her ne kadar gerek yoksa da bu isimle bir çok site olduğu için böyle bir kategori ekledim. Aslında tüm border-radius, box-shadow, text-shadow gibi özelliklerin tanımlandığı araçlar bunlar.
Daha önce bu konuda bir yazı yazdım ama bu tip bir araçta örnek kod saklamanın yerine alabilir. Gayet kullanışlı bir araç
Grid yapılarını gelişmesi ile bir çok hazır kodlar üretilmeye başlandı.
CSS3 ile birlikte metinlerin görselliği ile alakalı bir çok yeni özellik eklendi bunları test etmek için güzel araçlar
CSS sprite tekniği ile ilgili bir çok araç olsa da bence mantıklı olan kendi sprite’ını kendin yapmak.
CSS3 ile sayfalarımıza flash benzeri animasyonlar eklmemize yarayan güzel bir araç.
Daha çok yazı tiplerini birbirine çevirmek için kullanılan bu araçlar, bunun yanında @font-face kodunu üretmek içinde kullanışlı.