Üye Kayıt Üye Giriş

Windows Gezgini


Windows Gezgini

Windows Gezgini'nin çeşitli pencereleri bulunur. Eğer bunlardan birini iyi öğrenirseniz diğerlerini de zorlanmadan kullanabilirsiniz.

Amaç: Windows Gezgini'ni Farklı Yollardan Çalıştırmak

  1. düğmesine tıklayın ve fare imlecini Programlar üzerine taşıyın ve Windows Gezginiüzerine tıklayın.

    Windows Gezgini penceresi
  2. Windows Gezgni'ni kapatın. Bunun için ister düğmelerden birini ister Dosya menüsünü kullanın.
  3. Önce düğmesine daha sonra da Çalıştır üzerine tıklayın. Explorer yazdıktan sonra düğmesine tıklayın.

    Çalıştır penceresi
  4. Windows Gezgini'ni tekrar kapatın. Bunun için ister düğmelerden birini ister Dosya menüsünü kullanın.
  5. Farenin sağ düğmesini kullanarak Bilgisayarım simgesine tıklayın ve açılan nesne menüsünden Araştır komutunu çalıştırın.

Şu ana kadar Windows Gezgini'ni sadece çeşitli yollardan açtınız. İlk bakışta herhangi bir fark gözünüze çarpmamış olabilir. Ama aradaki bu fark aslında içeriklerin değişikliğinden kaynaklanır.

Klasik Windows Gezgini penceresi aslen iki ayrı parçadan oluşur. Pencerenin sol tarafında masaüstünden başlayarak tüm elemanları hiyerarşik bir yapı içerisinde görebilirsiniz. Standart olarak C: isimli sürücü seçilidir. Altında bulunan tüm nesneler gösterilir. Sağ taraftaki pencere içerisinde ise C: sürücüsünün içeriğini görebilirsiniz.

Windows Gezgini

simgesi Windows Gezgini penceresinde en üst noktada bulunur. Eğer Windows Gezgini penceresine dikkatli bakacak olursanız bir çok nesnenin önünde artı veya eksi işaretlerini görebilirsiniz. Artı işareti önünde bulunduğu nesne içerisinde birden fazla nesne bulunduğunu gösterir. Bu artı işaretini tıklayarak içerisinde bulunan nesneleri görebilirsiniz. Eğer nesnenin içeriği görülüyorsa bu artı işareti eksi işaretine dönüşür. Bu eksi işaretine tıklayarak bu görünen nesneleri kapatabilirsiniz. Eğer sol tarafta bulunan listeden bir nesne seçecek olursanız, seçili olan nesnenin içeriği sağ taraftaki pencere içerisinde ekrana gelir.

Bilgisayar Dershanesi Ders Sahibi;
Bilgisayar Dershanesi

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER