Üye Kayıt Üye Giriş

ETA PAKET MUH.PROGRAMINDA FATURA PROGRAM MODÜLÜNÜN KULLANIMI


ETA PAKET MUH.PROGRAMINDA  FATURA  PROGRAM  MODÜLÜNÜN KULLANIMI

 

Bu bölümde işletmenin faturalama işlemleri yapılır. Fatura program modülü müstakil olarak çalışabileceği gibi, Stok, Cari, Muhasebe modülleri ile entegre olarak da çalışır.

A- YENİ FATURA

1-ALIŞ VE SATIŞ FATURALARININ BİLGİSAYARA İŞLENMESİ
İşletmenin faturasının kaydı için öncelikli yapılması gereken işlem basamağı şöyledir.
ANA MENÜDEN /FATURA/ F2 FATURA/ F2 YENİ FATURA

Bu bölüme gelince  ekrana fatura tiplerinin sıralandığı bir pencere gelir. Yıldız işareti hangi seçenek önündeyse o fatura tipi seçilmiştir. Ok tuşları ile istenilen fatura tipi seçilerek ENTER yapılır ve yeni faturaya girilmiş olunur.  Ekrana gelen  sayfada öncelikli olarak  bizden CARİ HESAP KODU istenir. Daha önceden tanımlanmış bir cari hesap varsa
F6 KART LİSTESİ ‘nden  istenen cari hesap bulunur ve  ışıklı gösterge üzerindeyken ENTER yapılarak  cari hesaba ait bilgiler fatura ekranına yazdırılır.
KDV DAHİL/HARİÇ: Fatura bedeline KDV tutarı dahil ise bu seçenek E, dahil değilse H olmalıdır.
KAPALI FATURA: E “EVET” Seçeneği  fatura  bedelinin tahsil edildiğini gösterir ve kasa modülü ile bağlantı ister.
H “HAYIR” seçeneği fatura bedelinin ileriki bir tarihte tahsil olacağını gösterir ki bu veresiyeli bir satış olmuştur. Bu durumda  kasa modülü ile bağlantı istemeyecektir.
Işıklı gösterge bilgi girişi sırasında sağ tarafa geçince bu bölüme bir şey yazılmaz. Çünkü bu bölüme ait rakamlar alt sayfa bilgileri girildiğinde otomatik olarak yazacaktır. Bu bölümü atlamak için Page Down Tuşuna basılırsa ışıklı gösterge direkt olarak STOK KODU bölümüne gelir. Bu  aşamada stok bilgileri girilmelidir. Stok bilgileri daha önceden stok kartına yazılmış ise F6 KART LİSTELE ile stok kartına gelinir ve istenen stok üzerindeyken ENTER yapılarak bilgiler otomatik yazdırılır.
Bundan sonraki bölümlere ait bilgiler klavyeden girilerek yazdırılır . Stok kartı kaydında fiyat verilmiş ise *1, *2 gibi  parametreler ile birim fiyatlar otomatik yazdırılabilinir.

B- F5 SERVİS
Bu bölümde fatura sayfası ekrana geldiğinde otomatik olarak yazılması istenen bilgiler varsa bunlara ait tanımlamalar yazılır. KDV oranlarında değişiklik varsa burada değişiklikler kayıt olur. İşlem sırası şöyledir.
ANA MENÜDE FATURA / F5 SERVİS /F4 SABİT TANIMLAR /
F2 PARAMETRELER /ALIŞ FATURA OTOMATİK NUMARA VERME  ÖN TAKI= AF- NO=1 BOY=5       Buradaki BOY fat. Nu.
SATIŞ FATURA OTOMATİK NUMARA VERME ÖN TAKI= SF- NO=1 BOY=5       basamak değeridir.
F3 KDV ORANLARI / YÜZDELER YAZILIR / F2 KAYDET

Bilgisayar Dershanesi Ders Sahibi;
Bilgisayar Dershanesi

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER