Crm Uygulamalarının en çok kullanılan kısımlarından biri de yeni müşteri tanımlama. Dynamic Crm bize yeni müşteri açmak ve müşteriye ait birçok bilgi girişi yapabileceğimiz ve istediğimizde kolayca değişiklik yapabileceğimiz ortam sunmaktadır. Biz başka bir web veya Windows uygulamasından yeni müşteri tanımlamamız gerektiğinde Dynamic Crm in SDK’sını kullanmak zorundayız. Dynamic Crm SDK’sı aracılığıyla çok basit ve hızlı bir şekilde yeni kayıt açılır ve istenilen kayıtlara hızlı bir şekilde erişim sağlanıp düzenleme yapılabilinmektedir.
Aşağıda “New_Account” isminde bir metot tanımladım. Bu metot içerisine müşterinin bilgilerin bulunduğu parametreleri alarak kaydının açılmasını sağlamaktadır.
static public CrmService crmservice; //CRM BAĞLANTISI İÇİN
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
|
//CRM BAĞLANTISI İÇİN public void Crmbaglanti() { //Crm bağlantısı kuruluyor crmservice = new CrmService(); System.Net.NetworkCredential MyCredential = new System.Net.NetworkCredential(); MyCredential.UserName = “CrmUserName”; MyCredential.Password = “UserPassword”; MyCredential.Domain = “CrmdomainName”; crmservice.Credentials = MyCredential; } public Boolean New_Account( string musteri_firma, string adres, string email, string tel1, string tel2, string fax, string aciklama) { //YENİ MÜŞTERİ OLUŞTURMA METODU Boolean sonuc = false ; try { account ac = new account(); //müşteri nesnesi tanımlanıyor. ac.name = musteri_firma; //Müşteri adı. ac.address1_name = adres; //Adres ac.telephone1 = tel1; //Telefon ac.telephone2 = tel2; ac.fax = fax; //fax ac.emailaddress1 = email; //e-posta ac.description = aciklama; ac.exchangerate = new CrmDecimal(); ac.exchangerate.Value = ( decimal )1; Guid g =crmservice.Create(ac); MessageBox.Show( "Müşteri oluşturuldu." , "Bilgilendirme" , MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information); sonuc = true ; } catch { } return sonuc; } |
Yukarıda “New_Account” metodu kullanılarak içine müşteri bilgileri girilerek yeni müşteri tanımlaması yapılmaktadır. İşlem sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmazsa metot “true” değeri üretmektedir, bir sorun ile karşılaşıldığında ise false değeri üretmektedir.
Böylece basitce firma/müşteri tanımlama işlemi gerçekleştirmiş oluyoruz. Umarım faydalı olmuştur.
Bu ve benzeri sorunlar için bana turker.ahmet38@gmail.com mail adresim ile ulaşabilirsiniz.