Üye Kayıt Üye Giriş

Görev Çubuğunun Yerine 3 Dock


Görev Çubuğunun Yerine 3 Dock


OS X sistemlerindeki gibi işlerinizi kolaylaştıracak güzel bir görünüme sahip dock’a Windows’ta da sahip olabilirsiniz.
Windows’ta görev çubuğu dururken ayrı bir kısayol çubuğuna (bir başka deyişle “dock“a) ihtiyacınız var mı? İkisi de aşağı yukarı aynı işlevi görüyor olabilir, ancak dock’ları tercih edenlerin sayısı hiç de az değil.

Dock, Apple’ın OS X işletim sisteminin en önemli öğelerinden. Apple, dock’ları icat eden şirket olmasa da onları sevdirmeyi başarmıştı. Bu yazımızda Windows’ta görev çubuğunuzun yerini alabilecek 3 dock aracını sizlere tanıtmak istiyoruz.

Rocket Dock

Windows için en tanınmış dock programlarından bir tanesi olan RocketDock, Mac OS X’in dock’undan ilham alıyor. Kurulumu oldukça kolay olan dock, sürükle-bırak arayüzü sayesinde kısayollarınızı düzenlemeyi çok kolay bir hale getiriyor.

Çoklu monitör desteği, katmanlar, konumlar, otomatik gizleme, yaklaşma-uzaklaşma gibi özelliklere de sahip olan RocketDock’u istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Dahası RocketDock, ObjectDock Docklets sayesinde ek işlevler kazanabiliyor.

RocketDock taşınabilir olduğu için onu USB belleğinde yanınızda taşımanız mümkün.
 

Winstep Nexus


Winstep Nexus’u daha önce duymamış olabilirsiniz ancak aslında o kadar da tanınmamış bir dock değil. Winstep Nexus’u kullandığınızda kaliteli ve hatta lüks bir araç olduğunu hissediyorsunuz.

Sürükle-bırak arayüzü, dock’u düzenlemenizi çok kolay bir hale getiriyor. WinStep Nexus’un diğer dock’larda pek rastlamayacağınız bir özelliği, şu an çalışan programları ve sistem çubuğu simgelerini gösterebilmesi. Animasyonları ve göze hoş gelen grafikleri seviyorsanız, Winstep Nexus’ta yakınlaşma-uzaklaşma, sekme, dönme, patlama ve fazlasını bulacaksınız.

25 dolarlık premium sürüm, araca 3. parti dock skin’leriyle uyumluluk, birden çok dock, Shelf adında bir dock gibi işlevler ekliyor.
 

Circle Dock


Mac OS X’in dock’undan sonra çıkan dock’ların çoğu düz, simgelerin yan yana veya alt alta dizildiği bir kısayol çubuğu sunuyor. Circle Dock ise bu dock’lardan çok daha farklı, dairesel bir arayüze sahip.

Dock’un farklı tasarımına alışmanız biraz zaman alabilir, ancak alıştığınızda normal dock’lardan daha verimli olduğunu göreceksiniz. Simgelerin arasındaki boşluk oldukça az ve bu, onları düzenlemeyi çok daha kolay bir hale getiriyor.

Circle Dock’u ekranınızın kenarlarına yapıştırmak zorunda da değilsiniz. Onu isterseniz bir klavye kısayoluna basarak da görüntüleyebilirsiniz. Araç, çoklu monitörleri ve sanal masaüstlerini de destekliyor.

Circle Dock, aynı RocketDock gibi taşınabilir bir yapıya sahip ve kuruluma ihtiyaç duymuyor.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER